Ajankohtaista

 Kylätalkkaritoimintaan tulee katkos 28.6. 2024 alkaen 

 

Emme ole saaneet uutta kylätalkkaria, joten ensi viikosta alkaen palvelua ei ole käytettävissä. Haemme kuitenkin uutta, mutta tukien ehdot ovat tiukentuneet ja sopivan löytäminen on aiempaa hankalampaa.

Kiitokset nykyiselle kylätalkkarille!

Terveisin Omakotiyhdistys 

Kivistön markkinat Kanniston koulun pihalla la 11.5. klo 1- 14


Kirpputorille omat pöydät mukaan, Paikat ilmaisia myös yrittäjille

Ei ennakkoilmoittautumista


Nukketeatteri Pinokkion esitys "Koiran elämää” klo 11.30, koulun pääoven vierestä 2. kerrokseen

 

Uskollinen opaskoira joutuu eroon isännästään kauas maaseudulle. Vuodet kuluvat. Löytääkö koira vielä kotiin?


Keikalla on futisturnaus koulun kentällä klo 12 alkaen, joten parkkipaikkoja on rajoitetusti. Saimme lisää pysäköintipaikkoja, lähimmät ovat Murtopakankujalla ja Husaaritien päiväkodin parkkipaikalla sekä kadunvarren paikat päiväkodin edessä. 

Lipputie 9 kohdalla on HSY:n keräyspisteen vieressä Lipunkantajanpuiston parkkipaikka ja sen takana oleva kenttä on lauantaina varattu autoille.  Sieltä pääsee kävellen ulkoilureittiä pitkin, kartalla punaisella, Kenraalinpuiston halki suoraan Kanniston koululle.Martoilla on myynnissä kahvia, leivonnaisia ja muurinpohjalettuja


Ruokaräätälin lounaskeittiö, pitaleipiä

Keimolan Kaiku: grillimakkaraa


Markkinoilla mm. leluja ja käsitöitä, pihakukkia myy Rosmariini (Tapolasta)


Seutulan VPK:n  paloauto koulun pihalla, tervetuloa tutustumaan VPK:n toimintaanTule paikalle, jos mahdollista, kävellen, pyörällä tai julkisilla!
Kivistön Kaiulla on klo 12-18 Kanniston koulun kentällä futisturnaus 2014 syntyneille, joten ruuhkaa tulee olemaan


Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistyksen facessa voit kertoa, mitä kauppaat markkinoilla. Facessa olemme yhteisönä https://www.facebook.com/keimolaoky


Markkinat järjestää Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys.

Nukketeatteria rahoittaa Vantaan kaupunki. 

 

 

Omakotiliiton asiantuntijana toimiva Tammerjuristien asianajaja Janne Nuutinen alusti vuosikokouksessa 19.3. 2024  asumisen juridiikasta. 

 

Asuntokaupan juridiikka on Omakotiliitossa huomattu yleisimmäksi kysymysten aiheeksi. Asuntokaupan jälkeisten kiistojen näkökulmasta tärkeintä olisi, että kauppakirjaan kirjataan selkeästi, missä kunnossa asunto myyntihetkellä on. Myyjällä on vastuu kertoa tietämistään vioista, toisaalta kertomalla niistä, hän vapautuu vastuistaan. Mutta vastuusta ei voi vapautua yleisluonteisilla ilmauksilla kuten ”myydään siinä kunnossa kuin on”, tai ”tyydyttävässä kunnossa”. Vain kun myyjän ongelmallisiksi tunnistamat asiat on selkeästi määritelty, voi ajatella, että myös ostaja on voinut tietää, mitä hän on ollut ostamassa. Myyjän kannattaa siis kertoa tietämistään vioista ja yksilöidä tai selvittää tiettyjen kohteiden kuntoa. Siten hän voi kaupan jälkeen sanoa, että nimenomaan tästä asiasta kaupanteon tilanteessa on kerrottu. Kauppakirjaan laitetaan vain todenmukaisia kirjauksia.

 

Etenkin vanhojen talojen osalta on huomattava, että tietyn aikakauden taloa rakennettaessa noudatettu sen ajan hyvää rakennustapaa. Esimerkiksi salaojitus ei ole aina ollut pakollinen ja rakenne voi olla toimiva, betonin kosteus vain vaihtelee, eikä puustoa kannata kaataa, koska se haihduttaa kosteutta. Riskejä on, mutta asiat on syytä avata ja ostajankin pitää ymmärtää, että on ostamassa vanhaa kohdetta.

 

Kaikenikäisissä taloissa voi olla aidosti piileviä vikoja, jota ei myyjä eikä ostaja ole tiennyt, mutta asia selviää vasta myöhemmin. Nuutinen totesi, että ostajan on yleensä siedettävä alle 10% korjaukset kauppahinnasta ja etenkin vanhemmissa kohteissa on näin. Asia voi kuitenkin olla mutkikas, voi olla epäselvää, miten punnita sitä, mitä myyjän olisi tullut tietää. Perusteellinen kuntotarkastus on siten sekä myyjän että ostajan etu. Sen varassa voidaan osapuolten kesken selvittää tilannetta, on helpompi käsittää, mistä voidaan sopia ja välttää käräjät.

 

Kotirauha voi omakotialueella olla tulkinnanvarainen asia. Toisaalta on selkeitä tapauksia, kuten tontille ei saa heittää lunta eikä tavaroita, mutta melun ja vastaavien häiriöiden perusteella on melko vaikea lähteä käräjöimään. Selvästi häiritsevissä tilanteissa voi olla syytä soittaa poliisille, joka käy rauhoittamassa tilanteen, jos siis ei itse arvaa mennä paikalle. Toistuvista tilanteista voisi äänittää varalle dokumentteja, joita voisi käyttää mahdolliseen rikosilmoitukseen. Käräjille menoon on kuitenkin kanteen tekijänkin syytä pitää korkeaa kynnystä, se vaatisi toistuvasti erittäin häiritsevän melun dokumentointia. Koirien haukunta nousi esille monelta kylältä. Tässäkin asiassa parasta on mennä keskustelemaan omistajien kanssa. Vakavissa tilanteissa eläinsuojelu on oikea taho. Kivistön koirapuiston sijoittaminen omakotiasutuksen viereen on asukkaiden mielestä ollut virhe, mutta asiassa on vastassa kaupunki.

 

Lehdet ja oksat rajalla: Jokainen haravoi omalle pihalle (myös naapurin puista) tulevat lehdet.  Jos puun tai pensaan oksat tulevat omalle puolelle, ne saa leikata pois, mutta kannattaa kuitenkin ensin keskustella naapurin kanssa, jotta leikkaukset saadaan tehtyä siististä ja tarkoituksenmukaisesti. Puut ja pensaat kannattaa siis istuttaa niin, etteivät ne ole heti kasvamassa naapurin puolelle, tai että mahtuu tekemään leikkaukset.

Tontille merkitty rasitus voi olla vanhaa perua ja tilanne voi muuttua. Maanmittaustoimistosta voi pyytää maanmittaustoimitusta, jossa arvioidaan muutosten perusteita, hyötyjä ja haittoja. On myös mahdollista sopia maa-alojen vaihtamisesta tai siirtämisestä.

 

Jos vanhat rajapyykit ovat kaatuneet tai kadonneet voi tähänkin pyytää maanmittaustoimitusta. 

Koska raja on tällöin ollut kaikille epäselvä, kaikki hyötyvät mittauksesta, joten sen kustannukset jaetaan rajanaapureiden kesken, vaikka vain yksi osapuoli olisi ollut hakijana.

 

Tässä pääosa esityksestä ja vastaavista asioista voi kysyä Omakotiliiton asiantuntijoilta. Jos asia vaati oikeusjuttua, tällöin on palkattava asianajaja.

 

 

 

 

Biokompostoinnin ilmoitus HSY:lle pitää tehdä viimeistään 21.5. ja biojätteiden keräys alkaa 1.1.2024

Ilmoitus on tehtävä omasta kompostorista, vaikka siitä olisi viime vuonna tehnyt ilmoituksen. HSY:n näkökulmasta tämä on valintatilanne, jossa oma valinta pitää vahvistaa.

Kivistön markkinoilla tuli esille, että moni on jäänyt kirjeen saatuaan pohtimaan asiaa ja sitten se vaan unohtuu.

Vaihtoehtoina ovat siis oma kompostori tai HSY:n jäteastia.

Kimppa on mahdollinen sekä omaan kompostoriin että HSY:n jäteastiaan.
Jos itsellä kertyy vain vähän biojätettä, niin kimpalla saa oman kompostorin toimimaan. Kompostorin sijainnista ja hoidosta voi tonttien raja-alueiden ja pensaikoiden pohjalta löytää erilaisia ratkaisuja. Oman kompostorin paikka voisi olla jälkikompostointia varten lähellä lehtikompostoria.

HSY:n jäteastiankin voi ottaa kimpassa, jokainen saa oman laskun, mutta yhteyshenkilö tekee yhteisen ilmoituksen ja vastaa muutoksista. Kaupungin keräykseen biojäte paperipusseissa, jotta irtoaa astiasta ja toimii (toivottavasti) pakkasellakin.

HSY:n tyhjennys vähän alle 7€ per kerta, oli jos on vain kerran kuukaudessa on n. 80€ vuodess.

Poikkeuslupahakemus mahdollinen, jos käyttö on erittäin vähäistä, on esim. vanhusten palvelun asiakas


 

Hankittu vuokravälineeksi akkukäyttöinen pensasleikkuri, Makita,  terä  75 cm, 2 akulla ja laturilla, 15€ 1. vrk ja seuraavat 10€

 

 

 

 

Eko-pisteiden lisäys tahmeaa:

 

Rinki Oy tulkitsee Eko-kierrätyspisteiden tarpeen vähenevän. Kartonki ja muovijäteastiat täyttyvät, vaikka kartonkiastiat tyhjennetään Kannistossa ja Lipunkantajan kentän pisteellä jo 5 kertaa viikossa ja Lipunkantajantiellä muovijätteet 4 kertaa viikossa. 

 

Rinki Oy arvioi, että vähintään 5 talouden asuntoyhtiöiden velvoite kierrättää itse eri jätteet johtaa siihen, että  Eko-pisteiden tarve vähenee. Kivistön suuralueella on kuitenkin hyvin vähän vähintään 5 asunnon rivi- tai omakotitaloyhtiöitä, niitä on lähinnä muutamissa uusissa kohteissa, mutta alueelle rakennetaan paljon myös uusia omakotitaloja ja paritaloja.

 

Lisäksi omakotiasukkaiden kierrätysvalmius on kasvanut ja luultavasti kasvaa edelleen.

Täten esittämäsi Rinki Oy:n arvio Eko-keräyspisteiden tarpeesta ei pidä alueellamme lainkaan paikkansa. Kierrätysvalmius vanhoilla omakotialuilla lisääntyy.

 

 Jos tyhjennyskertoa on jo 5 viikossa, ratkaisu voi olla vain uudet Eko-pisteet. Niitä tarvittaisiin Kivistön suuralueelle. 

 

 

Omakotiliiton webinaarit omakotiyhdistysten jäsenille, ilmoittautuminen liiton jäsensivulta

 

28.4. Testamenttien laadinta klo 17-18, ilm. viim.27.4

10.5. Nurmikko kukoistamaan, nurmikon kunnostus ja hoito klo 17-18  ilm. viim. 9.5

 

Vanhojen webinaarien tallenteissa piha-aiheita mm. laatoitus, kompostointi www.omakotiliitto.fi/jasenelle/jasensivut/webinaaritallenteet/piha_ja_puutarha

 

Jouluvalot Kivistössä  Safiirin- ja Topaasinaukioille


Valot tulee sytyttämään ke 1.12.  klo 18.30 Vantaan kaupungin kulttuuripalvelun johtaja Riikka Åstrand, tapahtuma on Safiirinaukiolla.


Esiintyjänä The Voice Of Finlandista ja KYTKE-festarilta tuttu laulaja Alex Ikonen. Tilaisuus päättyy klo 19.


Kivistön keskustaan tulee 20 aukioiden pylväisiin kiinnitettyä koristevaloa, jotka jäävät paikoilleen myös seuraaviksi jouluiksi. 

 

Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys on osallistunut MarjaVerkon kokoamaan hankkeeseen, jolla jouluvalojen hankinta rahoitettiin.

 

Mukana on alueen rakennuttajia, paikallisia yrityksiä ja järjestöjä, mm. Lions Clubin järjestöt Rubiini ja Vantaankoski, KiVa eli Kivistön alueen Vanhempainyhdistys, Martat, Vantaankosken seurakunta, K-Market Kivistö ja  Verhoomo Ulla Lehto.

 

Vantaan kaupunki kiinnittää koristeet ja tekee sähkötyöt.

 

Koko lista lahjoittajista ja tapahtumasta haulla ”Kivistön jouluvalot”, mm. Vantaan kaupungin sivu ja MarjaVerkon facetapahtuma.

 

 

Kivistön joulutori järjestetään kaksipäiväisenä la 11.12. ja su 12.12. klo 12-15 Topaasiaukiolla.

Lahjaideoita ja ruokia; tapahtumassa on mukana myös Ali-Ollin Alpakkatilan alpakoita. Ks. ja facetapahtumana

 

 

Eko-keräyspisteistä asukasjärjestöjen kirjelmä

 

Alueen asukasjärjestöt ovat 9.11. esittäneet Rinki Oy:lle toiveen saada uusi eko-keräyspiste alueellemme, koska tarve kasvaa koko ajan ja esim. pahvisäilöt tyhjennetään jo joka toinen päivä. 

Esitämme myös muovin keräyksen aloittamista Kanniston ja Männikön keräyspisteellä. Lipunkantajantien pisteelle tuotiin erillinen kontti muovin keräykseen. Muista toiveista mm: kierrätyspisteitä tulisi siivota useammin kuin joka toinen viikko ja metallinkeräyksen suuaukko suuremmaksi. Odotamme Rinki Oy:n vastausta.

Allekirjoittajina ovat Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys, Seutulan kyläyhdistys, Koivupään kyläyhdistys ja MarjaVerkko.

 

 

 


Kuntosalivuoro Kannussa sunnuntaisin klo 12-14   19.12. saakka,

jatkamme su 9.1. 2022

 

Omakotiyhdistyksellä on kuntosalivuoro Kannussa eli Kanniston koululla olevassa nuorisotilan kuntosalissa, koulun pohjoispäädystä raput toiseen kerrokseen. Kuntosalivuoro on jäsenille ilmainen.

Noudatamme covid-ohjeita eli pidämme etäisyydet, pukuhuoneissa ja käytävillä maskit ja keräämme nimilistat käyneistä jäljitysten varalta.


 

 

Kylätalkkari 


Kylätalkkari Jerry Lehtinen  (puh 041 444 0790) on kaikkien jäsenten tilattavissa, esim. ikkunanpesut, kauppa-apu, pienet korjaustyöt ja pihatyöt kuten lumityöt. 

 

Kylätalkkari on lomalla 27.12.-31.12 sekä 7.1.


Palvelun minimiveloitus 2 h/ 15 € ja seuraavat tunnit 7 €.  Yli 70-vuotiaille kaupassa käynti maksaa vain 5€.

 

Muistetaan korona-ajan rajoitteet työtehtävissä. 

 

 

Omakotiyhdistyksen toiminnan kehittämiseksi hallitukseen tarvittaisiin lisää jäseniä

 

Some-tiedottamisen osaamista kaivattaisin hallitukseen tai neuvovaksi tueksi tiedottamisen kehittämiseen, ota yhteyttä: ismo(at)pohjantammi.fi, 0505613426

 

 

Klapikone ja peräkärry ym  vuokrattavissa, katso kohdasta vuokravälineet

 

 

 

 

 

Yhdistyksen uusi nimi on Kivistön ja Keimolan Omakotiyhdistys Ry.

 

Jäsenkyselyssä Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys saivat molemmat kannatusta, enemmistö oli Keimolan kannalla, mutta syyskokouksessa kannat jakautuivat melko tasan ja oli esitetty myös vaihtoehtoa Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys. Nimi yhdistää vanhan tavan puhua laajemmasta alueesta eli Keimolan ja uuden Kivistön suuralueen. Koettiin, että Kivistö voisi toisaalta viitata pelkästään Kivistönä aiemmin tunnettuu kylään, koska termi suuralue on melko vieras ja Kivistöllä on vanha merkityksensä. Tosin uusille asukkaille Kivistö näyttäytyy yleisenä alueen nimenä.

 

 

 

 

 

 

Puutarhapalstat 

 

Omakotiyhdistys hallinnoi Vantaan Kaupungin omistama Kivistön Kvartsijuonenpuiston puutarhapalstoja. Palstat on nyt jaettu vuodelle 2021, jonossa on edelleen neljä, mutta voit  ilmoittautua jonoon, paikkoja tulee kuitenkin ajan mittaan avoimeksi: ismo(at)pohjantammi.fi.

 

 

Kivistö-kirja  

 

Yhdistyksemme myy Jukka Hakon toimittamaa Kivistö-kirjaa hintaan 25€, sisältää kotiin toimituksen. Ota yhteyttä ismo(at)pohjantammi.fi, tai soita 050 5613426.

 

  

  

 

Kivistö kertomuksina – elämänmakuista historiaa  

 

Keimolan omakotiyhdistys on mukana MarjaVerkon vetämässä historiahankkeessa.

 

Kutsumme alueen asukkaita muistelemaan, millaista oli elämä Kivistön alueella ennen vanhaan. Aikaraja muistelulle on väljä, tuoreetkin muistot ovat tervetulleita. Tarkoituksena on koota nykyisten ja tulevien sukupolvien iloksi nettiin jaettavaksi Kivistön muistoarkisto, johon kerätään valokuvia ja haastatteluja sekä kaikenlaisia lyhyitä muistumia alueeltamme.

 

MarjaVerkko on avannut Facebookiin kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimen keskusteluryhmän, jossa voi vapaasti jakaa omia muistoja ja valokuvia www.facebook.com/groups/Kivistokertomuksina.

 

 

  

 

 

Katso myös Keimolan omakotiyhdistyksen facebook-sivut. 

 

 
<Heinäkuu 2024>
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin