Ajankohtaista

 

Biokompostoinnin ilmoitus HSY:lle pitää tehdä viimeistään 21.5. ja biojätteiden keräys alkaa 1.1.2024

Ilmoitus on tehtävä omasta kompostorista, vaikka siitä olisi viime vuonna tehnyt ilmoituksen. HSY:n näkökulmasta tämä on valintatilanne, jossa oma valinta pitää vahvistaa.

Kivistön markkinoilla tuli esille, että moni on jäänyt kirjeen saatuaan pohtimaan asiaa ja sitten se vaan unohtuu.

Vaihtoehtoina ovat siis oma kompostori tai HSY:n jäteastia.

Kimppa on mahdollinen sekä omaan kompostoriin että HSY:n jäteastiaan.
Jos itsellä kertyy vain vähän biojätettä, niin kimpalla saa oman kompostorin toimimaan. Kompostorin sijainnista ja hoidosta voi tonttien raja-alueiden ja pensaikoiden pohjalta löytää erilaisia ratkaisuja. Oman kompostorin paikka voisi olla jälkikompostointia varten lähellä lehtikompostoria.

HSY:n jäteastiankin voi ottaa kimpassa, jokainen saa oman laskun, mutta yhteyshenkilö tekee yhteisen ilmoituksen ja vastaa muutoksista. Kaupungin keräykseen biojäte paperipusseissa, jotta irtoaa astiasta ja toimii (toivottavasti) pakkasellakin.

HSY:n tyhjennys vähän alle 7€ per kerta, oli jos on vain kerran kuukaudessa on n. 80€ vuodess.

Poikkeuslupahakemus mahdollinen, jos käyttö on erittäin vähäistä, on esim. vanhusten palvelun asiakas
Kivistön markkinat  la 6.5. klo 1- 14

 Kanniston koulun pihalla

 

 Kirpputorille omat pöydät mukaan 

 Paikat ilmaisia myös yrittäjille 

 Ei ennakkoilmoittautumista

 

 Nukketeatteri Pinokkio esittää ”Kuninkaanlinnan hammassärky” klo 11.30 

 Nukketeatteri: Kannun II krs:n salissa, portaat ylös koulun pääoven vierestä


Martoilla myynnissä kahvia, leivonnaisia ja muurinpohjalettuja

Ruokaräätälin lounaskeittiö, grillimakkara

Myynnissä käsitöitä, pihakukkia, leluja, etc

 Keimolan omakotiyhdistyksen facessa voit kertoa, mitä sinä kauppaat markkinoilla

 

Markkinat järjestää Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys.

Nukketeatteria rahoittaa Vantaan kaupunki 


 Kylätalkkarina toimii Rita Kari,  Puhelin: 041 444 0790,  palvelun minimiveloitus 2 h/ 15 €  ja seuraavat tunnit 7 €.

 

Omakotiyhdistyksen kuntosalivuorot  sunnuntaisin  klo 12-14 Kannussa, Viimeinen vuoro on huhtikuun 23. päivä, 

Tila siirtyy koululle ja remontoidaan, kuntosali jää ehkä  sellaisenaan yleisökäyttöön.  

Käynti Kanniston koulun pohjoispäädystä 2. kerrokseen, Kenraalintie 6

Ilmainen jäsenille, ei edellytä ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa

 

Biokompostointi pakolliseksi omakotitaloissa Vantaalla 1.1. 2024,

 

HSY:n kertoo lähettävänsä tarkemmat ohjeet joka talouteen maaliskuun kuluessa. Keskeiset tiedot ovat jo nyt netissä,  https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/

 

Biojätteen erilliskeräyksen voi korvata kiinteistöllä tapahtuvalla kompostoinnilla, kunhan siitä ilmoittaa kunnan jätehuoltoviranomaiselle.


Kompostointi kannattaa aloittaa kesällä, koska kylmään aikaan sen käynnistäminen on hankalampaa ja syksyllä voi kompostoreista tulla pula.

 

HSY:n astioilla halvin vaihtoehto on 1-8 asukkaan astia, tyhjennys 4 viikon välein, hinta 6,87 € / tyhjennys, sisältää alv 24 % ja vuokra-astian hinnan.

 

Kimppa:

Jos omassa taloudessa tulee niin vähän kompostoitavaa, ettei biokompostori toimi viileällä kelillä, kannattaa hankkia parin kiinteistön yhteinen oma kompostori. HSY:n astiankin voi tilata yhteiskäyttöön naapurien kesken, joka talouteen saa oman laskun

 

 

Vaihtokauppa: Kivistö liikkuu ja talkoolaisia nuorten yleisurheilutapahtumaan

 

Monet asiantuntijat ovat viimeisen vuoden aikana korostaneet, että liikkumattomuus on terveysriski. Paikalliset järjestöt tulevat vastaamaan tähän haasteeseen. Luomme yhteistyössä tulevina vuosina ”Kivistö liikkuu” -teemalla tapahtumia Kivistöön. MarjaVerkko toimii yhdistävänä linkkinä.

Tulevaan syksyyn on kaavailtu juoksutapahtumaa kaikenikäisille, ehkä kävelyryhmäkin on mukana. 

Saisimme yleisurheiluseura Vantaan Salamat mukaan tapahtuman järjestäjäksi, jos me puolestaan saisimme koottua alueeltamme talkoolaisia nuorten (9-17v.) yleisurheilutapahtumaan ”Youth Athletics Games” 15-18.6. Nurmijärvelle.

 Kyseessä on Suomen suurin nuorisoyleisurheilun tapahtuma, noin 2000 osanottajaa ja 100 ulkomailta. Talkoolaisia todella tarvittaisiin. Toisaalta Kivistön juoksutapahtuman käytännön järjestelyt vaativat resursseja ja valmiutta, jota Vantaan Salamilla on.

 

Jos voisit toimia vapaaehtoisena edes yhtenä päivänä muutaman tunnin, niin ilmoittaudu mukaan Ismo Pohjantammelle 0505613426 ismo.pohjantammi(at)gmail.com tai  ennemmin MarjaVerkon lomakkeella:

 

Älä ilmoittaudu suoraan tapahtuman sivuilla, koska on tarpeen tietää, montako talkoolaista alueeltamme saadaan koottua.

Talkoolaisia tarvitaan kentän ulkopuolella toimivien ryhmien tehtäviin:

• Ruokailu

• Kioski

• Majoitus

• Ensiapu

• Pysäköinnin ohjaus

• Siivous ja puhtaanapito

• Tekninen ryhmä (ke-su)

• Rakentaminen (ke, to, pe)

• Purkaminen (su, ma)

• Järjestyksenvalvonta

• Yövartio (ke, to, pe, la, su)

 

 

 

 

Hankittu vuokravälineeksi akkukäyttöinen pensasleikkuri, Makita,  terä  75 cm, 2 akulla ja laturilla, 15€ 1. vrk ja seuraavat 10€

 

 

 

 

Eko-pisteiden lisäys tahmeaa:

 

Rinki Oy tulkitsee Eko-kierrätyspisteiden tarpeen vähenevän. Kartonki ja muovijäteastiat täyttyvät, vaikka kartonkiastiat tyhjennetään Kannistossa ja Lipunkantajan kentän pisteellä jo 5 kertaa viikossa ja Lipunkantajantiellä muovijätteet 4 kertaa viikossa. 

 

Rinki Oy arvioi, että vähintään 5 talouden asuntoyhtiöiden velvoite kierrättää itse eri jätteet johtaa siihen, että  Eko-pisteiden tarve vähenee. Kivistön suuralueella on kuitenkin hyvin vähän vähintään 5 asunnon rivi- tai omakotitaloyhtiöitä, niitä on lähinnä muutamissa uusissa kohteissa, mutta alueelle rakennetaan paljon myös uusia omakotitaloja ja paritaloja.

 

Lisäksi omakotiasukkaiden kierrätysvalmius on kasvanut ja luultavasti kasvaa edelleen.

Täten esittämäsi Rinki Oy:n arvio Eko-keräyspisteiden tarpeesta ei pidä alueellamme lainkaan paikkansa. Kierrätysvalmius vanhoilla omakotialuilla lisääntyy.

 

 Jos tyhjennyskertoa on jo 5 viikossa, ratkaisu voi olla vain uudet Eko-pisteet. Niitä tarvittaisiin Kivistön suuralueelle. 

 

 

Omakotiliiton webinaarit omakotiyhdistysten jäsenille, ilmoittautuminen liiton jäsensivulta

 

28.4. Testamenttien laadinta klo 17-18, ilm. viim.27.4

10.5. Nurmikko kukoistamaan, nurmikon kunnostus ja hoito klo 17-18  ilm. viim. 9.5

 

Vanhojen webinaarien tallenteissa piha-aiheita mm. laatoitus, kompostointi www.omakotiliitto.fi/jasenelle/jasensivut/webinaaritallenteet/piha_ja_puutarha

 

Jouluvalot Kivistössä  Safiirin- ja Topaasinaukioille


Valot tulee sytyttämään ke 1.12.  klo 18.30 Vantaan kaupungin kulttuuripalvelun johtaja Riikka Åstrand, tapahtuma on Safiirinaukiolla.


Esiintyjänä The Voice Of Finlandista ja KYTKE-festarilta tuttu laulaja Alex Ikonen. Tilaisuus päättyy klo 19.


Kivistön keskustaan tulee 20 aukioiden pylväisiin kiinnitettyä koristevaloa, jotka jäävät paikoilleen myös seuraaviksi jouluiksi. 

 

Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys on osallistunut MarjaVerkon kokoamaan hankkeeseen, jolla jouluvalojen hankinta rahoitettiin.

 

Mukana on alueen rakennuttajia, paikallisia yrityksiä ja järjestöjä, mm. Lions Clubin järjestöt Rubiini ja Vantaankoski, KiVa eli Kivistön alueen Vanhempainyhdistys, Martat, Vantaankosken seurakunta, K-Market Kivistö ja  Verhoomo Ulla Lehto.

 

Vantaan kaupunki kiinnittää koristeet ja tekee sähkötyöt.

 

Koko lista lahjoittajista ja tapahtumasta haulla ”Kivistön jouluvalot”, mm. Vantaan kaupungin sivu ja MarjaVerkon facetapahtuma.

 

 

Kivistön joulutori järjestetään kaksipäiväisenä la 11.12. ja su 12.12. klo 12-15 Topaasiaukiolla.

Lahjaideoita ja ruokia; tapahtumassa on mukana myös Ali-Ollin Alpakkatilan alpakoita. Ks. ja facetapahtumana

 

 

Eko-keräyspisteistä asukasjärjestöjen kirjelmä

 

Alueen asukasjärjestöt ovat 9.11. esittäneet Rinki Oy:lle toiveen saada uusi eko-keräyspiste alueellemme, koska tarve kasvaa koko ajan ja esim. pahvisäilöt tyhjennetään jo joka toinen päivä. 

Esitämme myös muovin keräyksen aloittamista Kanniston ja Männikön keräyspisteellä. Lipunkantajantien pisteelle tuotiin erillinen kontti muovin keräykseen. Muista toiveista mm: kierrätyspisteitä tulisi siivota useammin kuin joka toinen viikko ja metallinkeräyksen suuaukko suuremmaksi. Odotamme Rinki Oy:n vastausta.

Allekirjoittajina ovat Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys, Seutulan kyläyhdistys, Koivupään kyläyhdistys ja MarjaVerkko.

 

 

 


Kuntosalivuoro Kannussa sunnuntaisin klo 12-14   19.12. saakka,

jatkamme su 9.1. 2022

 

Omakotiyhdistyksellä on kuntosalivuoro Kannussa eli Kanniston koululla olevassa nuorisotilan kuntosalissa, koulun pohjoispäädystä raput toiseen kerrokseen. Kuntosalivuoro on jäsenille ilmainen.

Noudatamme covid-ohjeita eli pidämme etäisyydet, pukuhuoneissa ja käytävillä maskit ja keräämme nimilistat käyneistä jäljitysten varalta.


 

 

Kylätalkkari 


Kylätalkkari Jerry Lehtinen  (puh 041 444 0790) on kaikkien jäsenten tilattavissa, esim. ikkunanpesut, kauppa-apu, pienet korjaustyöt ja pihatyöt kuten lumityöt. 

 

Kylätalkkari on lomalla 27.12.-31.12 sekä 7.1.


Palvelun minimiveloitus 2 h/ 15 € ja seuraavat tunnit 7 €.  Yli 70-vuotiaille kaupassa käynti maksaa vain 5€.

 

Muistetaan korona-ajan rajoitteet työtehtävissä. 

 

 

Omakotiyhdistyksen toiminnan kehittämiseksi hallitukseen tarvittaisiin lisää jäseniä

 

Some-tiedottamisen osaamista kaivattaisin hallitukseen tai neuvovaksi tueksi tiedottamisen kehittämiseen, ota yhteyttä: ismo(at)pohjantammi.fi, 0505613426

 

 

Klapikone ja peräkärry ym  vuokrattavissa, katso kohdasta vuokravälineet

 

 

 

 

 

Yhdistyksen uusi nimi on Kivistön ja Keimolan Omakotiyhdistys Ry.

 

Jäsenkyselyssä Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys saivat molemmat kannatusta, enemmistö oli Keimolan kannalla, mutta syyskokouksessa kannat jakautuivat melko tasan ja oli esitetty myös vaihtoehtoa Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys. Nimi yhdistää vanhan tavan puhua laajemmasta alueesta eli Keimolan ja uuden Kivistön suuralueen. Koettiin, että Kivistö voisi toisaalta viitata pelkästään Kivistönä aiemmin tunnettuu kylään, koska termi suuralue on melko vieras ja Kivistöllä on vanha merkityksensä. Tosin uusille asukkaille Kivistö näyttäytyy yleisenä alueen nimenä.

 

 

 

 

 

 

Puutarhapalstat 

 

Omakotiyhdistys hallinnoi Vantaan Kaupungin omistama Kivistön Kvartsijuonenpuiston puutarhapalstoja. Palstat on nyt jaettu vuodelle 2021, jonossa on edelleen neljä, mutta voit  ilmoittautua jonoon, paikkoja tulee kuitenkin ajan mittaan avoimeksi: ismo(at)pohjantammi.fi.

 

 

Kivistö-kirja  

 

Yhdistyksemme myy Jukka Hakon toimittamaa Kivistö-kirjaa hintaan 25€, sisältää kotiin toimituksen. Ota yhteyttä ismo(at)pohjantammi.fi, tai soita 050 5613426.

 

  

  

 

Kivistö kertomuksina – elämänmakuista historiaa  

 

Keimolan omakotiyhdistys on mukana MarjaVerkon vetämässä historiahankkeessa.

 

Kutsumme alueen asukkaita muistelemaan, millaista oli elämä Kivistön alueella ennen vanhaan. Aikaraja muistelulle on väljä, tuoreetkin muistot ovat tervetulleita. Tarkoituksena on koota nykyisten ja tulevien sukupolvien iloksi nettiin jaettavaksi Kivistön muistoarkisto, johon kerätään valokuvia ja haastatteluja sekä kaikenlaisia lyhyitä muistumia alueeltamme.

 

MarjaVerkko on avannut Facebookiin kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimen keskusteluryhmän, jossa voi vapaasti jakaa omia muistoja ja valokuvia www.facebook.com/groups/Kivistokertomuksina.

 

 

  

 

 

Katso myös Keimolan omakotiyhdistyksen facebook-sivut. 

 

 
<Kesäkuu 2023>
MaTiKeToPeLaSu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin