Ajankohtaista

 

 Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistyksen 70-vuotisjuhla  Kivistön Kyläjuhlilla Aurinkokiven koululla la 16.9. klo 11-15

 

Koulun voimistelusalissa, käynti saliin etuoven vaatesäilytyksen takaa.

Ei tarvitse ottaa kenkiä pois, lattia on pahvitettu.

 

Valokuvanäyttely:  Maatalousmiljööstä  kaupungin lähiöksi

·       Öljylamppukylä, vanhat talot ja tiet

·       Tunnistatko alueemme kylät valokuvista?

·       Keimolan rata valokuvina ja 4 videofilmiä rata-ajoista, esitykset noin klo 11:15, 12:40, 

        klo 13:50, 14:35

 

Tarkempi aikataulu tapahtumapaikalla 

 

Koulun etuoven puolella Keimolan ajoissa ajanut Formula Vee ja henkilöauto.Tapahtumassa on mukana myös ratakuljettajia, joilla on tarkempaa tietoa vanhoistakin ajoista, ja voit muutoinkin tulla juttelemaan. Kommentoimassa ainakin Juha Liukkonen ja Carita Keinänen. 

 

Kakkukahvit klo 11:30 alkaen, lapsille mehua, keksejä, karkkeja

 

Puheenjohtajien paneelissa klo 12:00 katsaus kylän ja omakotiyhdistyksen historiaan, taustaa valokuvanäyttelylle ja paneelissa voit kysellä menneistä ja keskustellaan kylän nykyisistä asioista

 

Trubaduuri Jp Meronen n. klo 11:40 ja 13:30 

 

 

 


Kylätalkkarina  aloittaa 1.7. Jan Ristoja,  

Puhelin: 041 444 0790,  palvelun minimiveloitus 2 h/ 20 €  ja seuraavat tunnit 10 €.

 (Kesäkuun viimeisellä viikolla ei ole tarjolla kylätalkkaripalvelua.)

 

Pihatyöt, siivoukset, ikkunanpesut ja kaupassakäynnit ja Jan voi neuvoa myös arkisissa nettiongelmissa.  

 

Nostimme hieman tuntiveloitusta, jotta yhdistys pääsee 0-tulokseen, kun tulos on nyt ollut miinuksella.

 

 

 

Biokompostoinnin ilmoitus HSY:lle pitää tehdä viimeistään 21.5. ja biojätteiden keräys alkaa 1.1.2024

Ilmoitus on tehtävä omasta kompostorista, vaikka siitä olisi viime vuonna tehnyt ilmoituksen. HSY:n näkökulmasta tämä on valintatilanne, jossa oma valinta pitää vahvistaa.

Kivistön markkinoilla tuli esille, että moni on jäänyt kirjeen saatuaan pohtimaan asiaa ja sitten se vaan unohtuu.

Vaihtoehtoina ovat siis oma kompostori tai HSY:n jäteastia.

Kimppa on mahdollinen sekä omaan kompostoriin että HSY:n jäteastiaan.
Jos itsellä kertyy vain vähän biojätettä, niin kimpalla saa oman kompostorin toimimaan. Kompostorin sijainnista ja hoidosta voi tonttien raja-alueiden ja pensaikoiden pohjalta löytää erilaisia ratkaisuja. Oman kompostorin paikka voisi olla jälkikompostointia varten lähellä lehtikompostoria.

HSY:n jäteastiankin voi ottaa kimpassa, jokainen saa oman laskun, mutta yhteyshenkilö tekee yhteisen ilmoituksen ja vastaa muutoksista. Kaupungin keräykseen biojäte paperipusseissa, jotta irtoaa astiasta ja toimii (toivottavasti) pakkasellakin.

HSY:n tyhjennys vähän alle 7€ per kerta, oli jos on vain kerran kuukaudessa on n. 80€ vuodess.

Poikkeuslupahakemus mahdollinen, jos käyttö on erittäin vähäistä, on esim. vanhusten palvelun asiakas


 

Hankittu vuokravälineeksi akkukäyttöinen pensasleikkuri, Makita,  terä  75 cm, 2 akulla ja laturilla, 15€ 1. vrk ja seuraavat 10€

 

 

 

 

Eko-pisteiden lisäys tahmeaa:

 

Rinki Oy tulkitsee Eko-kierrätyspisteiden tarpeen vähenevän. Kartonki ja muovijäteastiat täyttyvät, vaikka kartonkiastiat tyhjennetään Kannistossa ja Lipunkantajan kentän pisteellä jo 5 kertaa viikossa ja Lipunkantajantiellä muovijätteet 4 kertaa viikossa. 

 

Rinki Oy arvioi, että vähintään 5 talouden asuntoyhtiöiden velvoite kierrättää itse eri jätteet johtaa siihen, että  Eko-pisteiden tarve vähenee. Kivistön suuralueella on kuitenkin hyvin vähän vähintään 5 asunnon rivi- tai omakotitaloyhtiöitä, niitä on lähinnä muutamissa uusissa kohteissa, mutta alueelle rakennetaan paljon myös uusia omakotitaloja ja paritaloja.

 

Lisäksi omakotiasukkaiden kierrätysvalmius on kasvanut ja luultavasti kasvaa edelleen.

Täten esittämäsi Rinki Oy:n arvio Eko-keräyspisteiden tarpeesta ei pidä alueellamme lainkaan paikkansa. Kierrätysvalmius vanhoilla omakotialuilla lisääntyy.

 

 Jos tyhjennyskertoa on jo 5 viikossa, ratkaisu voi olla vain uudet Eko-pisteet. Niitä tarvittaisiin Kivistön suuralueelle. 

 

 

Omakotiliiton webinaarit omakotiyhdistysten jäsenille, ilmoittautuminen liiton jäsensivulta

 

28.4. Testamenttien laadinta klo 17-18, ilm. viim.27.4

10.5. Nurmikko kukoistamaan, nurmikon kunnostus ja hoito klo 17-18  ilm. viim. 9.5

 

Vanhojen webinaarien tallenteissa piha-aiheita mm. laatoitus, kompostointi www.omakotiliitto.fi/jasenelle/jasensivut/webinaaritallenteet/piha_ja_puutarha

 

Jouluvalot Kivistössä  Safiirin- ja Topaasinaukioille


Valot tulee sytyttämään ke 1.12.  klo 18.30 Vantaan kaupungin kulttuuripalvelun johtaja Riikka Åstrand, tapahtuma on Safiirinaukiolla.


Esiintyjänä The Voice Of Finlandista ja KYTKE-festarilta tuttu laulaja Alex Ikonen. Tilaisuus päättyy klo 19.


Kivistön keskustaan tulee 20 aukioiden pylväisiin kiinnitettyä koristevaloa, jotka jäävät paikoilleen myös seuraaviksi jouluiksi. 

 

Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys on osallistunut MarjaVerkon kokoamaan hankkeeseen, jolla jouluvalojen hankinta rahoitettiin.

 

Mukana on alueen rakennuttajia, paikallisia yrityksiä ja järjestöjä, mm. Lions Clubin järjestöt Rubiini ja Vantaankoski, KiVa eli Kivistön alueen Vanhempainyhdistys, Martat, Vantaankosken seurakunta, K-Market Kivistö ja  Verhoomo Ulla Lehto.

 

Vantaan kaupunki kiinnittää koristeet ja tekee sähkötyöt.

 

Koko lista lahjoittajista ja tapahtumasta haulla ”Kivistön jouluvalot”, mm. Vantaan kaupungin sivu ja MarjaVerkon facetapahtuma.

 

 

Kivistön joulutori järjestetään kaksipäiväisenä la 11.12. ja su 12.12. klo 12-15 Topaasiaukiolla.

Lahjaideoita ja ruokia; tapahtumassa on mukana myös Ali-Ollin Alpakkatilan alpakoita. Ks. ja facetapahtumana

 

 

Eko-keräyspisteistä asukasjärjestöjen kirjelmä

 

Alueen asukasjärjestöt ovat 9.11. esittäneet Rinki Oy:lle toiveen saada uusi eko-keräyspiste alueellemme, koska tarve kasvaa koko ajan ja esim. pahvisäilöt tyhjennetään jo joka toinen päivä. 

Esitämme myös muovin keräyksen aloittamista Kanniston ja Männikön keräyspisteellä. Lipunkantajantien pisteelle tuotiin erillinen kontti muovin keräykseen. Muista toiveista mm: kierrätyspisteitä tulisi siivota useammin kuin joka toinen viikko ja metallinkeräyksen suuaukko suuremmaksi. Odotamme Rinki Oy:n vastausta.

Allekirjoittajina ovat Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys, Seutulan kyläyhdistys, Koivupään kyläyhdistys ja MarjaVerkko.

 

 

 


Kuntosalivuoro Kannussa sunnuntaisin klo 12-14   19.12. saakka,

jatkamme su 9.1. 2022

 

Omakotiyhdistyksellä on kuntosalivuoro Kannussa eli Kanniston koululla olevassa nuorisotilan kuntosalissa, koulun pohjoispäädystä raput toiseen kerrokseen. Kuntosalivuoro on jäsenille ilmainen.

Noudatamme covid-ohjeita eli pidämme etäisyydet, pukuhuoneissa ja käytävillä maskit ja keräämme nimilistat käyneistä jäljitysten varalta.


 

 

Kylätalkkari 


Kylätalkkari Jerry Lehtinen  (puh 041 444 0790) on kaikkien jäsenten tilattavissa, esim. ikkunanpesut, kauppa-apu, pienet korjaustyöt ja pihatyöt kuten lumityöt. 

 

Kylätalkkari on lomalla 27.12.-31.12 sekä 7.1.


Palvelun minimiveloitus 2 h/ 15 € ja seuraavat tunnit 7 €.  Yli 70-vuotiaille kaupassa käynti maksaa vain 5€.

 

Muistetaan korona-ajan rajoitteet työtehtävissä. 

 

 

Omakotiyhdistyksen toiminnan kehittämiseksi hallitukseen tarvittaisiin lisää jäseniä

 

Some-tiedottamisen osaamista kaivattaisin hallitukseen tai neuvovaksi tueksi tiedottamisen kehittämiseen, ota yhteyttä: ismo(at)pohjantammi.fi, 0505613426

 

 

Klapikone ja peräkärry ym  vuokrattavissa, katso kohdasta vuokravälineet

 

 

 

 

 

Yhdistyksen uusi nimi on Kivistön ja Keimolan Omakotiyhdistys Ry.

 

Jäsenkyselyssä Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys saivat molemmat kannatusta, enemmistö oli Keimolan kannalla, mutta syyskokouksessa kannat jakautuivat melko tasan ja oli esitetty myös vaihtoehtoa Kivistön ja Keimolan omakotiyhdistys. Nimi yhdistää vanhan tavan puhua laajemmasta alueesta eli Keimolan ja uuden Kivistön suuralueen. Koettiin, että Kivistö voisi toisaalta viitata pelkästään Kivistönä aiemmin tunnettuu kylään, koska termi suuralue on melko vieras ja Kivistöllä on vanha merkityksensä. Tosin uusille asukkaille Kivistö näyttäytyy yleisenä alueen nimenä.

 

 

 

 

 

 

Puutarhapalstat 

 

Omakotiyhdistys hallinnoi Vantaan Kaupungin omistama Kivistön Kvartsijuonenpuiston puutarhapalstoja. Palstat on nyt jaettu vuodelle 2021, jonossa on edelleen neljä, mutta voit  ilmoittautua jonoon, paikkoja tulee kuitenkin ajan mittaan avoimeksi: ismo(at)pohjantammi.fi.

 

 

Kivistö-kirja  

 

Yhdistyksemme myy Jukka Hakon toimittamaa Kivistö-kirjaa hintaan 25€, sisältää kotiin toimituksen. Ota yhteyttä ismo(at)pohjantammi.fi, tai soita 050 5613426.

 

  

  

 

Kivistö kertomuksina – elämänmakuista historiaa  

 

Keimolan omakotiyhdistys on mukana MarjaVerkon vetämässä historiahankkeessa.

 

Kutsumme alueen asukkaita muistelemaan, millaista oli elämä Kivistön alueella ennen vanhaan. Aikaraja muistelulle on väljä, tuoreetkin muistot ovat tervetulleita. Tarkoituksena on koota nykyisten ja tulevien sukupolvien iloksi nettiin jaettavaksi Kivistön muistoarkisto, johon kerätään valokuvia ja haastatteluja sekä kaikenlaisia lyhyitä muistumia alueeltamme.

 

MarjaVerkko on avannut Facebookiin kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimen keskusteluryhmän, jossa voi vapaasti jakaa omia muistoja ja valokuvia www.facebook.com/groups/Kivistokertomuksina.

 

 

  

 

 

Katso myös Keimolan omakotiyhdistyksen facebook-sivut. 

 

 
<Kesäkuu 2022>
MaTiKeToPeLaSu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin